مدیرعامل کرمان موتور قبل تر از امضای قرارداد با شرکت هیوندای موتور کره جنوبی برای تولید هیوندای i10 و هیوندای i20 در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم خبر داده بود. اخیرا هم هیوندای i20 در نمایشگاه خودرو اصفهان توسط کرمان موتور به معرض نمایش گذاشته شده بود. در هاچ بک i20 اخیر، تغییرات ظاهری زیادی صورت گرفته که در ادامه پیرامون آنها بحث خواهیم کرد. پس با کاربلد همراه باشید... .
طول هیوندای i20 جدید 4035 میلیمتر و فاصله بین دو محور جلو و عقب آن با 45 میلیمتر افزایش به 2570 میلیمتر رسیده است. این مساله باعث شده تا فضای پای سرنشینان عقب بهبود یابد. علاوه بر این فضای بار 326 لیتری آن هم برای چنین خودروی کوچکی، کاملاً مناسب به نظر میرسد.
نمای ظاهری هیوندای i20 مدرن و بروز است، جلوپنجره i20 همانند اکثر مدلهای جدید هیوندای، شبیه به یک دهانه باز، روی سپر خودرو قرار دارد و یک شبکه جلو پنجره باریک، دو چراغ جلو را به هم وصل کرده است. چراغهای جلو که تا گلگیرهای برجسته i20 امتداد یافته اند، شامل چراغ های اصلی دیلایت و چراغهای راهنما می باشند. دو چراغ مه شکن کمی پایین تر از چراغ های اصلی، با تناسب خاص در کنار سومین دریچه ورود هوا قرار گرفته است.جلو پنجره مشبک بزرگ به روی سپر منتقل شده است که بسیار نزدیک به طراحی خودروهای پژو از آب درآمده است.
در نمای بغل هیوندای i20 فرم جدید آینه ها و دو خط موازی که از لبهی چراغ جلو تا چراغ عقب خودرو ادامه میابد و دستگیره های خودرو را پوشش می دهد، سادگی نمای جانبی را در هم میشکند و چشم ببیننده را معطوف به این میسازد که زبان طراحی نمای جلویی هیوندای i20 با نمای عقبی بیگانه نخواهد بود! هم چنین زه در پایین درب خودرو همچون سایهای، ظاهر جانبی هیوندای i20را نمکگیر میکند.
در قسمت پشت هیوندای i20 ، دو چراغ خطر به شکل بومرنگ قرار دارند که از قسمت عقب تا بالای گلگیر چرخ عقب امتداد یافته اند. طراحی جدید چراغ های عقب نیز به نوبه خود، سهم زیادی در ارائه چهره جدیدی از هیوندای i20 داشته است.
یکی از مواردی که در نسل قبلی هیوندای i20 موجب خرده گیری منتقدین میشد، طراحی داخلی به شدت اقتصادی و بی روح هیوندای i20 بود. هیوندای با در نظر گرفتن جذابیت هاچ بکهای اقتصادی در بازار حال حاضر دنیا، دست به طراحی مجدد داخل i20 زد. نتیجه کار تا حد مطلوبی قابل قبول به نظر میرسد. ظاهر داخلی نسل فعلی هیوندای i20 با دمیده شدن روحی تازه در آن، ظاهر کسل کننده نسل قبل را کنار زده و هم چنین تا حدودی سعی به القای روح لوکس بودن به این هاچبک اقتصادی را دارد.
از جمله امکانات هیوندای i20 میتوان به آينه الكتروكروميك، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو (2 کیسه هوا)، سیستم پخش MP5 + صفحه نمایش 7 اینچ, سنسور پارك عقب, چراغ مه شكن جلو و عقب, ABS + EBD, سیستم كنترل پایداری الکترونیکي (ESC), كامپيوتر سفري, كنترل سيستم صوتي از روي فرمان, تهويه مطبوع اتوماتيك + تصفيه هواي يونيزه, سیستم كنترل ايستايي در سربالايي (HAC), اخطار دهنده فشار باد چرخ ها (TPMS), سنسور باران, محفظه خنك نگهدارنده, دوربین دید عقب، سیستم رهیاب ماهواره ای و بلوتوث، چراغ روشنایی روز (Day Light)، سنسور نور، تریم داخلی دو رنگ، آینه جانبی برقی همراه با گرمکن، دارای 6 بلندگو و ... اشاره کرد.
هیوندای برای i20چندین پیشرانه مختلف شامل موتور های 1.0 لیتری و 1.2 لیتری را در نظر گرفته است. اما کرمان موتور با توجه به شناخت از سیلقه بازار ایران به سراغ قویترین موتور پیشنهادی این شرکت رفته و موتور 1.4 لیتری با حداکثر قدرت 98 اسب بخار را برگزیده است. این موتور مجهز به سیستم پاشیدن چند نقطه ای سوخت موسوم به MPI است و برای انتقال قدرت به چرخهای جلو با یک جعبه دنده 4 سرعته اتوماتیک جفت گردیده است.
هیوندای i20 به کمک این موتور می تواند به سرعت حداکثری 170 کیلومتر دست یابد.
قابل ذکر است گزینه های دیزلی هم در بازارهای جهانی عرضه گردیده است که بدلیل عدم حضور در ایران از این بحث خارج است.
مصرف سوخت هیوندای i20 در سیکل ترکیبی ۵/۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است این در حالی است که در جادهها ۴/۵ لیتر و در مسافتهای شهری ۴/۸ لیتر در ۱۰۰۰ کیلومتر بنزین میسوزاند. البته این اعداد و ارقام در شرایط مناسب جوی و استاندارد است و ممکن است در شهر تهران مصرف سوخت آن کمیبالاتر باشد. اما با مخزن سوختی که ۴۵ لیتر حجم دارد متناسب است.
i20 با ست کاملی از تجهیزات ایمنی ارائه می شود که از جمله آنها می توان به سیستم lane-keeping (سیستمی که به راننده کمک می کند که از خطوط خیابان منحرف نشده و بین خطوط حرکت کند)، سیستم مانیتورینگ فشار لاستیک های خودرو و سیستم lane-departure warning (سیستم هشدار خروج از جاده) اشاره کرد. تمامی i20 ها به طور استاندارد با ۶ ایربگ ارائه می شوند. سیستم کنترل پایداری الکترونیکی و همچنین سیگنال توقف اضطراری از دیگر امکانات استاندارد i20 است. همچنین جنس بدنه هیوندای i20 از فولاد با استحکام بالا می باشد.
i20 در آزمایش تصادف توسط Euro_NCAP در سال ۲۰۱۵، ۴ ستاره را گرفته است. از چهار دسته آزمایشات انجام شده i20 در سه آزمایش موفق شده نمره قابل قبولی دریافت کند که این موارد عبارتند از: امتیاز ۸۵ از ۱۰۰ در محافظت از سرنشینان بزرگسال، امتیاز ۷۳ از ۱۰۰ در محافظت از سرنشینان کودشک و در نهایت ۷۹ از ۱۰۰ در محافظت از عابرین پیاده. تنها در یک مورد یعنی Safety Assist (سیستم کاهش خسارت و صدمات در تصادفات) نمره پایین یعنی ۶۴اخذ کرده است.
بنا بر اطلاعیه این شرکت قیمت هیوندای i20 برابر با 86 میلیون و 900 هزار تومان عنوان شده است. در حال حاضر رقبای هیوندای i20 نظیر میتسوبیشی میراژ با قیمتهای کمتری در بازار عرضه می گردنند و از این رو هیوندای i20 را می توان گرانترین هاچ بک بازار نامید.اما در آینده نزدیک رقبای سرسختی مانند پژو 208 را با قیمتهایی نزدیک و حتی بالاتر از هیوندای i20 شاهد خواهیم بود.
هیوندای i20 دارای شرایط ایده آلی است. هم کیفیت مناسبی دارد و هم قیمتی معقول، البته رقبای سرسختی هم در این بازه قیمتی هستند که آن ها را عنوتن کردیم حال باید کمی و صبر کرد و دید که کرمان موتور با چه سیاستی هیوندای i20 را تولید و عرضه میکند.
نظرات بازدیدکنندگان (0)