گذری کوتاه در باره سایپا ساینا S و G
ساینا یکی از محصولات موفق سایپا به شمار میرود که در حال حاضر با توقف تولید پراید، جایگزین این خودروی ارزانقیمت و پرطرفدار شده است. ساینا S نسخه پایه ساینا فیسلیفت است و امکانات سطح بالایی در آن دیده نمیشود در نسخه فولدندهای که تیپ G نام دارد، امکاناتی نظیر نمایشگر لمسی، رهیاب ماهوارهای، قابلیت نصب نرمافزار بر روی نمایشگر، تریم داخلی چرم و پارچه، سنسور نور، رینگ آلومینیومی، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، شیشههای عقب دودی، سنسور باد و دمای لاستیک، دوربین عقب و… نصب شده است.
ساینا محصولی بهنسبت اقتصادی در سبد سایپا است که مشابهت فنی با تیبا دارد. پلتفرم مورداستفاده در ساینا، کاملاً مشابه تیبا است و با کد X200 شناخته میشود. سایپا در سال ۱۳۸۸ از تیبا و پلتفرم X200 رونمایی کرد. از همان ابتدا قرار بود خودروهای متنوعی بر اساس X200 ساخته شوند، اما ۵ سال طول کشید تا نمونه هاچبک تیبا عرضه شود. انتقاد به ایرادات فنی و البته عقبماندگی پلتفرم X200 از همان روزهای اول و هنگام تولید تیبا شنیده میشد، اما سایپا به طراحی خود بر اساس همین پلتفرم ادامه داد و ۶ سال پس از عرضهی تیبا، در سال ۱۳۹۴ از ساینا رونمایی کرد.
سایپا در سال ۱۳۹۹ ساینا فیسلیفت را در تیپ پایه، یعنی تیپ S، به بازار معرفی کرد. تغییرات ظاهری ساینا ۹۹ محدود بودهاند؛ برای مثال گرافیک چراغها تغییر یافته و یک نوار استیل به جلوپنجره خودرو اضافه شده است. در سپر عقب نیز شاهد افزودن دیفیوزر مشکیرنگ هستیم.
سایپا ساینا S به پیشرانه کم مصرف M15 مجهز است. این پیشرانه ۱۵۰۳ سی سی حجم دارد و قدرت ۸۷ اسب بخار را با گشتاور ۱۲۸ نیوتنمتر تولید میکند. جعبهدنده ۵ سرعته دستی ساینا S توان پیشرانه را به چرخ های جلو انتقال میدهد.
مدیران مگاموتور و سایپا میگویند که در اواسط سال ۱۴۰۰، پیشرانه M15GSI در ساینا S نصب خواهد شد. این پیشرانه با همان حجم و چیدمان ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ، به سامانه زمانبندی متغیر سوپاپهای ورودی مجهز بود و تغییراتی در ساختار پاشش سوخت، جرقهزنی، سر سیلندر و … آن رخ داده است. همچنین ساختار خروجی دود M15GSI از نوع هدرز است. مجموع این تغییرات باعث میشود تا پیشرانه جدید ساینا S در اواسط سال جاری، ۹۰ تا ۹۴ اسب بخار را با گشتاور ۱۳۴ تا ۱۳۸ نیوتنمتر تولید کند.
داخل کابین نیز تغییرات ایجادشده نسبت به مدل فعلی جلبتوجه می کنند. از مهمترین تغییرات کابین میتوان به صفحه آمپر جدید، غربیلک فرمان D کات، تریم و سردنده جدید اشاره کرد. فارغ از تغییرات ایجادشده، ساینا فیسلیفت به امکانات رفاهی جدیدی نیز مجهز شده که البته در نسخه فولآپشن پررنگتر است.
در نسخه فولآپشن ساینا فیسلیفت که با کد G شناخته میشود، میتوانید سیستم صوتی را به وسیله دکمههای روی فرمان تنظیم کنید؛ امکانی که در مدل پایه وجود ندارد. همچنین در این نسخه امکانات کاربردی نظیر سنسور فشار باد تایر TPMS و سنسور نور نیز به چشم میخورد. صندلیها در مدل فولآپشن با چرم مصنوعی روکش شدهاند و شیشهها نیز در این نسخه بهصورت فابریک دودی است.
در کنار ویژگیهای موجود در ساینا فیسلیفت تیپ S در نسخه فولدندهای که تیپ G نام دارد، امکاناتی نظیر نمایشگر لمسی، رهیاب ماهوارهای، قابلیت نصب نرمافزار بر روی نمایشگر، تریم داخلی چرم و پارچه، سنسور نور، رینگ آلومینیومی، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، شیشههای عقب دودی، سنسور باد و دمای لاستیک، دوربین عقب و… نصب شده است.
منبع : بلاگ دیوار
نظرات بازدیدکنندگان (0)