چینیها زمانی که به بازار ایران وارد شدند هیچگاه فکرش را نمیکردند که بتوانند تا این حد در بازار خودرو ایران تاثیرگذار باشند.
امسال دو کراساوور جدید چینی وارد بازار شدند؛ امویام X55 را مدیران خودرو عرضه کرد و SWX نیز توسط سیف خودرو ارائه شد. حالا در میان خودروهای چینی که در صف ورود به بازار قرار دارند، گویا ورود سه محصول قطعی است و در چند ماه آینده به بازار عرضه خواهند شد.
سهم خودروهای چینی از ابتدای دهه ۹۰ تا به امروز چندین برابر شده است. خودروهای چینی که زمانی به عنوان خودروهای بیکیفیت بازار معرفی میشدند در حال حاضر، همگی با قیمتهای نجومی در بازار به فروش میرسند و مشتریان وفاداری نیز پیدا کردهاند. تعدادی از این خودروها فروش بسیار بالای در سال دارند که میتوان آنها را خوش نامترین و پر فروشترین خودروهای چینی بازار نامید
اگر نیم نگاهی به سابقه حضور برندهای چینی در بازار کشورمان داشته باشید، احتمالا شما هم به این نتیجه میرسید که هیچ شرکتی به اندازه مدیران خودرو، نتوانسته باعث و بانی حضور پر رنگ چینیها در کشورمان باشد، نخستین خودرو؛ چری تیگو ٨ است. کراساووری هم سایز هیوندای سانتافه که از ظاهر بسیار جذابی برخوردار است. موتور آن مانند چری تیگو ٧ و امویام X55 مجهز به یک پیشرانه ١۵٠٠ توربو خواهد بود و احتمالا بازه قیمتی یک میلیارد تا یک میلیارد و دویست میلیون تومان را در بازار طی سال آینده به خود اختصاص خواهد داد.
KMC K7؛ کراس اوور سایز متوسط جک است که ظاهری جذاب و شبیه مازراتی لوانته دارد. همزمان با شروع فروش زمستانه کرمان موتور، برای نخستین بار شاهد عرضه جک K7 در سبد فروش کرمانیها هستیم؛ خودرویی که البته در اختیار نمایندگیها قرار گرفته و احتمالا از اواخر بهار ۱۴۰۰ مشتریان امکان خریداری آن را خواهند داشت. بر اساس استراتژی جدید کرمان موتور به جای نام جک با عنوان KMC عرضه خواهد شد. این خودرو نیز از یک موتور ١۵٠٠ توربو بهره میبرد و رقیب مستقیم چری تیگو ٧ خواهد بود. KMC K۷ احتمالا در محدوده قیمتی ۸۰۰ میلیون تومان یا کمی بالاتر عرضه خواهد شد.
آخرین خودرو نیز یک کراساوور است که توسط شرکت جدیدالتاسیس گروه جیبیجی یعنی وارد کننده سابق خودروهای هیوندای، کیا و جیلی تولید خواهد شد و فردا SX۵ نام دارد.
این خودرو یک کراساوور کوچک است که از لحاظ ابعاد شباهت چشمگیری با چانگان CS35 (محصول سابق سایپا) دارد و رقیب خودروهایی مانند جک S5 و چری تیگو ۵ خواهد بود.
حضور یک رقیب جدید میتواند برای آنها چالشبرانگیز باشد. گفته میشود ورود این سه کراساوور به بازار ایران قطعی است و در نیمه نخست سال آینده تولید و به بازار ایران عرضه خواهند شد.
چرا خودروهای چینی با نام ایرانی تولید میشوند؟
شاید نخستین دلیل؛ جلوگیری از اثرات تحریم خودروسازان چینی توسط وزارت خزانهداری آمریکا باشد و دومین علت نیز پرداخت تعرفه کمتر برای واردات قطعات منفصله است زیرا اگر برای خودرو، نام ایرانی انتخاب شود، تعرفه پرداختی واردات قطعات منفصله ۵ درصد کاهش خواهد یافت.
امروزه چینیها با همین سطح محدود از حضور در بازار ایران را باید خودروسازانی درجه یک در جهان دانست. سطح کیفی محصولات تازه این کشور چنان بالا رفته که تقریباً با استانداردهای تولید خودرو در فرانسه، ایتالیا و کره جنوبی همسان بوده و در برخی گونهها حتی از رقبای اروپایی بالاتر است.
منبع : بلاگ دیوار
نظرات بازدیدکنندگان (0)