انجام تست و بررسی سمند سورن توربو شارژ
تا زیر دو هزار دور در دقیقه، رانندگی با آن نرم و ساکت است، اما ناگهان با شنیدن صدای توربو، این سمند چهره واقعی اش را نشان می دهد. این توربو عملاً در دور 2200 وارد مدار شده، هوا را به درون سیلندرهای موتور می رساند و شتابگیری با فرورفتن بدن در صندلی آغاز می شود. به دلیل اینکه منحنی گشتاور این موتور از دور 2200 تا 4800 ثابت است.
کاراکتر متفاوت سمند سورن توربو شارژ
در ظاهر یک سمند سورن معمولی در مقابلم قرار داشت، اما زمانی که درون اتومبیل قرار می گیرم، داستان به کلی عوض می شود. پیشرانه با صدایی متفاوت استارت می خورد و دورگیری موتور آغاز می شود. تا زیر دو هزار دور در دقیقه، رانندگی با آن نرم و ساکت است، اما ناگهان با شنیدن صدای توربو، این سمند چهره واقعی اش را نشان می دهد. این توربو عملاً در دور 2200 وارد مدار شده، هوا را به درون سیلندرهای موتور می رساند و شتابگیری با فرورفتن بدن در صندلی آغاز می شود. به دلیل اینکه منحنی گشتاور این موتور از دور 2200 تا 4800 ثابت است، گویی شتابگیری این سورن تمام شدنی نیست. در هر دندهای و در هر دور موتوری کافیست پدال گاز را تا انتها بفشارید و سپس به تنها چیزی که باید توجه کرد، ترافیک اتومبیلهای کناری است. به جرأت میتوان گفت که کاراکتر سورن با این موتور قدرتمند به هیچ عنوان با ذهنیتی که در مورد سمند در کشورمان وجود دارد قابل مقایسه نیست.
رقبای اصلی سورن توربو براساس قدرت موتور اتومبیلهایی مانند رنو مگان 132اسبی، مزدا سه 148اسبی و کیا سراتو 153اسبی هستند که تمامی آنها با برچسبهای قیمتی فراتر از سورن به فروش می رسند. پس اگر تنها فاکتور قدرت موتور برایتان اهمیت دارد، سورن با قیمت پایینتر، شتاب بهتری را در اختیارتان میگذارد. بعد از طی مسافتی طولانی، مسیری خلوت را برای تست شتابگیری انتخاب کردیم. با وجود یک سرنشین اضافی، شتاب صفر تا 50 کیلومتر در 4 ثانیه و شتاب صفر تا 100 کیلومتر در 10.5ثانیه به ثبت رسید.
فاصله زیاد تعویض دندهها در سمند سورن توربو شارژ
مطمئناً اگر این شتابگیری بدون سرنشین کناری انجام میشد، شتاب 9 ثانیهای استاندارد این اتومبیل دور از دسترس هم نبود. تنها ایرادی که میتوان از شتابگیری این خودرو گرفت، فاصله زیاد تعویض دندهها بود. به خصوص در تعویضهای دو به سه باید دقت بیشتری به خرج داد، چرا که عملاً در تعویضهای سریع صدای گیربکس به راحتی شنیده می شود. مورد دیگری که باید به آن اشاره کرد جنس تایرهای وطنی این سورن بود که در تست شتابگیری حتی در دورهای پایین موتور هم هرزگردی چرخهای جلو را به دنبال داشت.
با وجود یک سرنشین اضافی، شتاب صفر تا 50 کیلومتر در 4 ثانیه و شتاب صفر تا 100 کیلومتر در 10.5ثانیه به ثبت رسید.
پس از آزمونهای شتاب تصمیم گرفتیم یکی از مهمترین ویژگیهای خرید خودروهای امروزی که همان مصرف سوخت است را با انتخاب یک مسیر پر ترافیک شهری و روان اتوبانی امتحان کنیم. در کمال تعجب با وجود حضور چهار سرنشین، وجود وسایل عکاسی در صندوق عقب و البته روشنبودن کولر نه تنها هیچ تغییری در دمای آب دیده نشد، بلکه کامپیوتر سفری مصرف 8.8 لیتری را در صد کیلومتر به طور ترکیبی نمایش داد. در مورد خنک کاری موتور، طبق گفتههای مسئولین تولید، بیش از یکسال پروسه تست به طول انجامیده تا بتواند در سختترین شرایط هم دمای موتور خودرو در حد مطلوب قرار گیرد. در طول مسیر اتوبانی چندینبار تست شتابگیری را تکرار کردیم. نتایج به نحوی باورنکردنی فوقالعاده بود. شتاب صفر تا 50 چهار ثانیهای با همان دنده یک انجام شد و دندههای دو و سه به ترتیب در سرعتهای 90 و 150 کیلومتر به حداکثر دور مجاز 5500 دور در دقیقهای می رسیدند.
سدِ دوربرگردان
در دنده چهار عقربه سرعتسنج کمی از عدد 180 کیلومتر در ساعت در دور 4500 دور در دقیقه هم گذشت که اگر ترافیک دوربرگردان اتوبان وجود نداشت رسیدن به رقمهای بالاتر آسانتر از چیزی بود
که تصور می کردم.
در بحث ترمزها هم طبق گفتههای ایرانخودرو خلاء موجود در ترمزهای سمند در این مدل بازنگری شده و در تمام طول آزمون با وجود اینکه سامانه ABS از مدار خارج بود، اما هیچ حسی از عدم اطمینان در ترمزگیریها وجود نداشت. همچنین برای تحمل بیشتر ضربات وارده به اتاق، اکسلها و سیستم تعلیق هم تغییراتی را تجربه کرده بودند که برای آزمون این مجموعه هم یک مسیر پر پیچ کوهستانی انتخاب شد. به دلیل تغییر گرانیگاه موتور و طراحی مجدد دسته موتورها، هیچ مشکلی با این اتومبیل در زمان عبور از پیچها وجود نداشت. تنها موردی که باز هم آزاردهنده بود ، عدم چسبندگی تایرهای ایرانی سورن بود که در صورت تعویض با نمونههای مرغوبتر دیگر مشکلی وجود نخواهد نداشت. یکی از مهمترین نکاتی که در ساخت این موتور به آن توجه شد، بحث ثابت ماندن قدرت و گشتاور در صورت تغییر فشار هوای ورودی به موتور در مسیرهای مرتفع بود. به همین دلیل برای جلوگیری از کاهش بازده قدرتی موتور، هوای ورودی توسط توربو بیشتر شده و گشتاور آن چه در ارتفاعات و چه در سطح دریا هیچ تفاوتی ندارد.
تقویت شدن های کارساز
برای اینکه موتور EF7 سورن هم بتواند این فشار را تحمل کند، پیستونها و شاتونهای آن تقویتشده و در طراحی منیفولد اگزوز هم به جهت تخلیه بهتر گازهای خروجی بازنگریهایی صورت گرفته است. برای صحت این مطلب هم آزمونی در شیب زیاد مسیر کوهستانی ترتیب دادیم که باز هم سورن توربو از آن سربلند خارج شد. شتابگیری با این اتومبیل حتی در سربالایی ها هم تفاوتی با مسیرهای هموار نداشت و در هر لحظه که اراده کنید، تمامی توان موتور در اختیارتان قرار دارد. در مورد داشبورد جدید سورن هم نظرات در طول آزمون متفاوت بود. اینکه از هر نظر در مقایسه با داشبورد سمند شکیلتر و هماهنگتر است شکی نیست. اما سازنده در برخی موارد سهلانگاریی هایی در کیفیت بعضی قطعات کرده است. برای مثال درب محفظه بالای داشبورد در زمان عبور از دستاندازها باز می شد و کیفیت کنسول میانی، به خصوص در زیر اهرم ترمز دستی تنها با چینیهای بازار قابل مقایسه بود. م
- این تست با سمند سورن مجهز به توربوشارژ آلمانی انجام گرفته است. در نمونه های موجود در بازار از توربو چینی استفاده شده و بوست توربو هم کاهش یافته است .در الگوریتم ECU موتور هم تغییراتی داده شده است .
- منبع : بیت ران
سلام اینکه گفتید ( فاصله زیاد تعویض دندهها در سمند سورن توربو شارژ و لاستیک وطنی ) اصلا این طور نیستند الحمدلله و خیلی هم خوبند الحمدلله